Tarihi Kastamonu Kalesi

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk defa şapkayı halka göstererek giysi devriminin işaretini ilk defa verdiği Kastamonu ili.
Tarih acısında da önemli miraslara sahiptir. Bu mirasların başında Kastamonu Kalesi gelmektedir. Kale Kastamonu merkezin en yüksek bölgesinde ihtişamı ile gözlerimizi büyülüyor Bizans mimarisinin önemli yapılarından olan kale ileri gelen Kommenler Hanedanı döneminde Türklerin bölgeye akım yapmasıyla yapılmıştır. Ne yazık ki dış surları günümüze kadar gelememiştir. Osmanlı döneminde Candaroğulları zamanında tamiri yapılmıştır, ama 1943 yılında olan bir depremde Osmanlı döneminde de büyük zarar görmüştür.
Kalenin mimarı bilgilerine gelirsek, 115 metre uzunluğunda ve 40-50 metre genişliğinde ve dikdörtgen şeklinde planlanmıştır. Kalenin yapısı ise taşları yontarak ve harçla yapılmıştır. Ahşap hatıllarda desteklenmiş olan kalede 15 kulesi ve burç sistemi ile güvenliği sağlamaya çalışmışlardır. Kale yolunda ise hediyelik eşyalar alabileceğimiz tezgâhlar mevcuttur ve kaleye çıktığımızda ise kuş bakışı ile Kastamonu’nun semalarında süzülüyormuş gibi izlenim veriyor. Kalenin içinde ise Bayraklı Sultan Türbesi ve 2 adet Osmanlı dönemine ait top bulunmaktadır. Ayrıca eski dönemlere ait zindan ve kaleden kaçmak için gizli yollarda mevcuttur. Kalenin karşı tepesinde ise tarihi saat kulesi yer almaktadır.
Good day! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your blog posts.Thanks for your time!
Your web site is really useful. Many thanks for sharing.
Kale icersinde hatira resimide cektirebilirsiniz.